Natuurschoon buiten de stad
geschreven op: di 1 mar 2005.
127 keer gelezen.

Sydney is een groene stad. Midden in het centrum ligt Hyde Park. Verder vind je overal mooie planten en kleine parkjes. Wij zijn met de groep met een tour gaan kijken naar de Blue Mountains. Net zo groot als België en met bomen en planten die al duizenden jaren oud zijn.

Ook op de woensdag weer vroeg uit de veren. Op naar de bus die ons vandaag zal rondrijden in een prachtig natuurgebied. Onze gids, Jim, weet enorm veel van de geschiedenis van Australië, de stad Sydney en het natuurgebied. Met een kleine groep van 20 mensen gaan we op pad.

Om de stad uit te komen zijn we al een uur onderweg. Nu merk je pas hoe druk het is en hoe groot de stad is. Aangekomen bij onze eerste stop zien we op een grasveld de kangaroes al zitten. Het zijn een beetje schuwe beestjes die net als schapen vredig wat gras naar binnen werken. Best grappig, iedereen probeert foto's te maken maar de kangaroes lopen steeds weg.

Daarna gaan we door naar een ander gedeelte waar we een rondje lopen over primitieve paden. Het uitzicht, zo ver het oog reikt, is geweldig en de lucht is er heerlijk schoon. Na een lunch gaan we door naar weer een ander gedeelte waar we zo gek worden gemaakt om een trap naar beneden te begaan om de natuurschoon vanuit een valei te kunnen zien. Dat naar beneden gaan lukt wel maar de weg terug valt me zwaar tegen. Bezweet en moe zijn de meesten als we weer het busje in gaan.

Gelukkig kan ik wat slapen en kan er in het hostel weer uitgebreid gedouched worden.

Nadat iedereen zich heeft opgefrist gaan we met zijn allen uit eten. Dit is de laatste avond dat we bij elkaar zijn. Morgen zijn er al vijf mensen die richting Melbourne gaan en zal de rest binnen enkele dagen volgen of via de oostkust naar het noorden reizen. Ik ga morgen naar mijn nieuwe appartement.

Er zijn 3 reacties toegevoegd.
Op dit moment kunnen er geen reacties meer worden toegevoegd.


Toegevoegd op: za 5 mar 2005

Ola Mathias,
Ik heb vandaag de site pas goed en wel ontdekt en ik heb net alles even doorgelezen. Cool om te lezen dat je van alles uitgevogeld hebt (al had ik dat niet anders verwacht) en ook chill dat je al een kamer hebt (appartementencomplex ziet er mooi uit op de foto)

Die Blue Mountains lijken me trouwens erg tof, hopelijk had je wel een betere reisleider dan Charly (of Slavko)

Veel plezier de komende dagen, en ik lees wel weer wat je nog allemaal gaat doen.

Groetjes,
Bufo
Toegevoegd op: do 3 mar 2005

hey!
het is echt leuk om al die verhalen te lezen, heel erg fijn dat je zo vaak schrijft, ik heb nu bijna elke dag wat te lezen, hoewel ik dat zowieso wel heb ( moet voor engels een boek lezen). De sneeuw ligt er hier dik op, ja. Ben gelukkig nog niet uitgegleden, maar het schijnt dat bouwman dat wel deed. whahah.
Sydney ziet er op de foto's echt prachtig uit.
Veel succes morgen met je appartement. ik hoop dat alles goed gaat want het zag er echt prachtig uit, moet ik zeggen.
dikke kus. We missen je al een beetje
Marlies
Toegevoegd op: do 3 mar 2005

Hoi Mathijs,
Hoe is ie daar Downunder ?
Ik vind 't geweldig dat we jouw belevingen zo op de voet kunnen volgen!! Volgens de verhalen heb je 'n leuke , gezellige start gemaakt en leuke mensen ontmoet. Fijn dat je zo snel woonruimte hebt gevonden. Alvast succes met je stage en geniet ze.... Op 't moment ligt hier zo'n 8cm sneeuw(echt waar!) maar verder gaat alles goed.
we keep in touch , goetjes uit Berghem
Jan Marleen Sanne Tom en Rob Doei!
Marleen uit Bergem
Nederland
zo ma di wo do vr za
08:39
Sydney
zo ma di wo do vr za
16:39
Schema:
Australië - Maart 2005
Australië - April 2005
Australië - Mei 2005
Australië - Juni 2005
Australië - Juli 2005
Nieuw-Zeeland - Augustus 2005