Harbour Bridge

Sydney is de grootste en oudste stad van Australië. Net als Rotterdam staat Sydney bekend om zijn haven. De haven is bij vergelijk ongeveer even groot. Hij is ontstaan door een sterke stijging van de zeespiegel. De toenmalige rivier kwam onder water te staan.

Britten waren degenen die voor het eerst in Australië een voet aan land zetten. In 1788 werd New South Wales officieel een kolonie van Engeland. In Sydney vind je veel verschillende culturen terug. Mensen uit Europese en (Oost-)Aziatische gebieden en uit het Midden-Oosten hebben zich in de loop der jaren gevestigd. Onder de meer dan vier miljoen inwoners tellende metropool vind je meer dan 200 nationaliteiten.

Opera House

De stad kenmerkt zicht door prachtige natuur, meer dan twintig stranden en een plezierig klimaat. Sydney heeft meer dan 300-zonnige dagen per jaar. Belangrijkste toeristische plekken zijn het Opera House en de Harbour bridge. De kenmerkende vorm van het Opera House is gebaseerd op de vele zeiljachten die je in het weekend op het water langs ziet komen.

Nederland
zo ma di wo do vr za
07:00
Sydney
zo ma di wo do vr za
15:00
Schema:
Australië - Maart 2005
Australië - April 2005
Australië - Mei 2005
Australië - Juni 2005
Australië - Juli 2005
Nieuw-Zeeland - Augustus 2005