Informatica
In het derde jaar van de studie Informatica zijn vijf maanden ingepland voor een stage. De bedoeling is om in 20 weken inzicht te krijgen in het werk als informaticus. Voor mij een prachtige uitdaging om van mijn tweede stageperiode een geheel nieuwe ervaring te maken.

Voorbereiding
Ik had al snel besloten om in Sydney een stage te gaan zoeken. Belangrijkste redenen waren voor mij de Westerse cultuur en het prachtige weer. Na heel wat emails verstuurd te hebben is het gelukt om een stageplek te vinden. Je vindt hieronder twee documenten waarin ik beschreven heb hoe ik me heb voorbereid op een stage in Australië. Mocht je interesse hebben om stage te gaan lopen in het buitenland dan is het zeker de moeite waard om het eens door te lezen.

Stageplek
Na zes maanden voorbereiding waren alle zaken geregeld en kon ik richting Sydney. Ik had een stageplek gevonden bij De Lage Landen.

De Lage Landen Australia richt zich voornamelijk op Vendor Finance. Hierbij sluit de klant een lease contract met De Lage Landen. Via het contract krijgt de klant zijn product en wordt de vendor betaald. De klant moet daarna het bedrag terugbetalen aan De Lage Landen.

De Lage Landen Australia is bezig met het vervangen van het front office systeem. Dit kost veel tijd en geld en moet straks zorgen voor een snellere afhandeling van de verkoop van een lease contract. Om te kunnen bepalen of het nieuwe systeem zorgt voor een snelheidsverbetering moet er informatie zijn over de huidige situatie. Mijn stageopdracht zal bestaan uit het bepalen van de performance van de het front office process.

documenten
pdf file Stage in Australë - Vooronderzoek
pdf file Stage in Australë - Voorbereiding


Nederland
zo ma di wo do vr za
07:03
Sydney
zo ma di wo do vr za
15:03
Schema:
Australië - Maart 2005
Australië - April 2005
Australië - Mei 2005
Australië - Juni 2005
Australië - Juli 2005
Nieuw-Zeeland - Augustus 2005