Slapend rijk worden
geschreven op: za 4 jun 2005.
127 keer gelezen.

Wie wil dat nu niet? Ik heb deze week een video gezien met uitleg. Maar het lijkt mooier dan het is.

Er zijn allerlei manieren om rijk te worden. Maar geld verdienen terwijl je slaapt is wel de makkelijkste manier. In ieder geval is het mogelijk om met aandelen of onroerend goed veel geld te verdienen. Met dertigduizend euro inleg zou je in principe een redelijk bedrag per maand moeten kunnen terugverdienen. En als je een heel eind je hypotheek hebt afbetaald kun je dat bedrag als onderpand gebruiken om opnieuw in onroerend goed investeren. Er van uitgaande dat de huizenprijzen gemiddeld verdubbelen zou je in 7 tot 10 jaar je hele hypotheek af kunnen lossen. Ik ben er nog niet helemaal uit want zoals de man het op de video uitlegt is het veel makkelijker. En of het waar is blijft de vraag. Hij is er in ieder geval multi-miljonair mee geworden.

Ik ben na drie weken logeren weer terug in het appartement. Alles is nog als vanouds en mijn bed staat er nog vrolijk. Mijn huisgenoten hadden min of meer verwacht dat ik niet meer terug zou komen lacht. Maar ik blijf nog even.

Helaas mag ik met mijn huidige visum tot eind juni blijven. Dat was eigenlijk niet de bedoeling boos. Door een foutje is echter de einddatum van het visum verkeerd verwerkt. Om toch mijn stage af te kunnen maken heeft Joep geinformeerd naar de mogelijkheden. DIMIA wist te melden dat om de einddatum van het visum te wijzigen er niets anders opzat dan het visum opnieuw aan te vragen. En daar baal ik best van omdat ik de vorige keer drie maanden moest wachten op mijn visum. Ik hoop dus dat DIMIA in de gaten heeft dat ik al in Australië ben en dat daardoor het proces binnen vier weken afgerond is.

De komende weken zal ik hard bezig zijn met mijn stageopdracht. Ik ben al druk bezig met mijn stageverslag waarvan ik het concept over drie weken af wil hebben. De laatste vier weken kan ik dan nog gebruiken om alles af te ronden en de definitieve versie van het verslag compleet te maken. Ik zie er een beetje tegen op omdat je altijd tijd te kort komt maar heb er wel vertrouwen in dat ik het op tijd in kan leveren.

Elisabeth had een berichtje gestuurd dat ze zaterdagavond in de stad zou zijn met een paar collega’s en vroeg of ik zin had om te komen. Ik had haar al een paar weken niet gezien en was ook al een paar weken niet uit geweest dus dat was een welkome uitnodiging.

Nadat Joep en ik zaterdag het huis weer een beetje op orde hadden gemaakt cool ben ik met de trein terug gegaan naar de stad. Van de ene kant vond ik het fijn om weer terug te gaan naar het appartement, van de andere kant heb ik het enorm naar mijn zin gehad bij Joep thuis.

Met al mijn spulletjes was het even afzien om te voet naar huis te gaan. Gelukkig kenden ze mijn naam nog toen ik binnenkwam knipoogt. Ik had Jean-Pascal gevraagd of hij ook zin had om uit te gaan. Hij had inderdaad wel zin want het alternatief om thuis op de bank te hangen vond hij ook maar niks. Daar was ik het helemaal mee eens.

We hadden geluk dat we niet ver hoefden te lopen en ik vond het fijn om Elisabeth weer te zien. Samen met haar zus was ze naar de stad gekomen omdat één van haar collega’s zijn verjaardag vierde. Jean-Pascal en ik hebben met een paar mensen gekletst en jawel, weer een paar Nederlanders ontmoet. Ook hebben we afgesproken om volgende week naar een Rugby Union wedstrijd te gaan kijken. Niet mijn favoriete sport maar waarschijnlijk wel leuk om een keer gezien te hebben. Ook komt Nick, jongen die tegelijkertijd met Elisabeth en Suuz in Parijs was, volgende week aan in Sydney. Hij zal samen met ons de wedstrijd gaan kijken.

Vandaag heb ik de Italiaanse sfeer geproefd in de wijk waar een heleboel Italianen wonen. Speciaal om die groep onder de aandacht de brengen was er een soort van markt georganiseerd. Stelde niet zo veel voor. Wel waren er een paar leuke bandjes vrolijk. Wat ik jammer vind is dat de zon tegen een uur of drie al zover tegen de horizon staat dat je in de stad meteen voelt dat het enkele graden kouder wordt. Dus in Australië is het in de winter wel lekker weer maar snel donker. En donker is ook meteen echt donker. 's Avonds dus binnen blijven en vroeg naar bed.

Er zijn 2 reacties toegevoegd.
Op dit moment kunnen er geen reacties meer worden toegevoegd.


Toegevoegd op: di 7 jun 2005

ooohh!!!!
krijg je nick gewoon weer te zien??
wat leuk! is mis papi chulo echt! vorige keer dat was hij in parijs en kom ik m niet opzoeken.. dat vond ik wel ontzettend jammer!!
nou doe m maar de groeten van mij en bisous natuurlijk
en have fun!
suuz
Toegevoegd op: ma 6 jun 2005

en mathijs ga je een gokje wagen door het geld van je ticket terug naar Nederland te investeren in een belegging?
paul
Nederland
zo ma di wo do vr za
07:40
Sydney
zo ma di wo do vr za
15:40
Schema:
Australië - Maart 2005
Australië - April 2005
Australië - Mei 2005
Australië - Juni 2005
Australië - Juli 2005
Nieuw-Zeeland - Augustus 2005