Mijn eerste keer
geschreven op: za 12 mar 2005.
127 keer gelezen.

Deze week heb ik van alles voor het eerst gedaan. Mijn eerste werkdag (ik heb mijn visum!), mijn eerste was, strijkbeurt (en blaar verdrietig ), betaling van de huur, zelfgemaakte maaltijd, uitgaan met roommates, in mijn eigen bed geslapen.

Yo. Mijn leventje hier begint vaste vormen aan te nemen. Was het maandag t/m woensdag nog uitslapen en even langs kantoor om met Joep in de stad te gaan lunchen, op donderdag begon om 09:00 ’s ochtends mijn eerste dag van de stage. Dus vroeg op en de nette schoenen aan.

Ik snap nog steeds niet dat het visum zo snel geregeld is. Duurde het eerste 3 maanden om de goedkeuring voor de stage te regelen, is nu na bijna een week het visum al geregeld. Maar dat is goed! Kan ik beginnen aan mijn stage zoals gepland.

Ook in huize Pyrmont is alles in kannen en kruiken. Dinsdag zijn er twee huisgenoten definitief vertrokken en hebben Laura en ik voor het eerst huur betaald. Maar help... We hebben fransozen in huis! Van de zes mensen zijn er 4 franstalig. Alex, Eddy en Jeremy komen uit Frankrijk (bie carfoule), Amandine is een Vlaamse uit België en Laura uit Engeland praat met en geweldig Brits accent. Allemaal Europeanen dus.

Hoofdzakelijk word er Frans gepraat. Hoewel ik mijn best doe kan ik het allemaal niet volgen. Sommige woorden herken ik wel maar door de snelle zinnen is bijna niet te volgen. Ach ja, ik vind het niet erg: misschien kan ik over een paar maanden wel Engels en Frans door elkaar praten cool .

De meeste bewoners van ons appartement zijn backpackers. Gaan werken, volgen een taalcursus Engels of spenderen al hun geld aan leuke dingen. Trouwens, onder de leuke dingen hier valt ook Marihuana. Wat duurder dan in Nederland (de kwaliteit weet ik niet) maar zeer geliefd. Ik houd het maar bij alcohol (met mate knipoogt ). Helaas heb ik hier nog geen kroeg gevonden die oud bruin in huis heeft. Dus drink ik tot die tijd wijn of Wodka.

En eten kun je hier volop. Je hebt hier food courts: winkelcentra waar je alleen maar eten kunt kopen. Geweldig. Zo heb ik al Thais en Turks gegeten en Sushi gehaald en is er van alles te vinden: Chinees, Japans, Italiaans en zaken als McDonalds en Hungry Jacks. Van pizza tot verse gezonde broodjes, ijs en fruit tot taart, gebakjes en cake. En heel betaalbaar! Voor minder dan 10A$ kun je heerlijk eten. Dus tussen de middag even lunchen doe ik graag in de stad vrolijk .

In het weekend was het voor mij weer hoog tijd om bij te slapen. Vrijdagnacht was het weer een uur of vier voordat we op bed lagen en ook zaterdag waren we rond hetzelfde tijdstip weer thuis. We waren de eerste avond met zijn vieren naar Darling Harbour uit geweest. Veel chique clubs waar streng wordt gelet op je kleding. Alle mensen die uitgaan zijn trouwens goed gekleed. Vooral de vrouwen lopen hier rond in galajurken maar het is meestal wel ordinair. Korte rokjes, uitdagende topjes, er is genoeg te zien lacht . De muziek was in de clubs niet mijn smaak. Gelukkig kwamen we op de zaterdag terecht in de een club genaamd ‘de drie wijze apen’. Daar bracht een liveband enkele van mijn favoriete nummers ten gehore. Toppie dus! Van gezelligheid echter nog geen sprake want je kent er niemand en je huisgenoten zie je ook al de hele dag. Maar goed, de eerste indrukken zijn niet verkeerd.

Vandaag met behulp van de vrouwelijke huisgenoten mijn berg kleding in de wastrommel gefrommeld en de juiste programma’s in werking gezet. Heerlijk fris en schoon kwam alles weer tevoorschijn. Het strijken echter heeft me mijn zondagmiddag gekost. Maar met een lekker muziekje op de achtergrond is het goed te doen. De muzieksmaak van Julie (vertrekt dinsdag uit huis) en Eddy is trouwens opmerkelijk goed. Een heleboel (voor mij) onbekende artiesten die ik zeker nog een keer rustig ga beluisteren. Ook van Joep heb ik al leuke CD’s meegekregen om te luisteren. En over twee weken is er een festival (www.cockatooisland.net). Heb mijn plannen al klaar om er naar toe te gaan. Dus wie weet... cool

Er zijn 9 reacties toegevoegd.
Op dit moment kunnen er geen reacties meer worden toegevoegd.

Bekijk pagina: 1 2 | Volgende pagina »

Toegevoegd op: ma 21 mar 2005

hey mathijs, klinkt goed die eerste indrukken. mooi verhaal. ga nu de rest ff lezen

en ja, foto's van die meiden wil ik ook wel zien lacht
Theo
Toegevoegd op: zo 20 mar 2005

Hehe, hoewel het toch stage is klinkt het toch erg als vakantie. Enne, maak es wat foto's van die vrouwen in galajurken vrolijk

groeten
Erik Janssen
Toegevoegd op: ma 14 mar 2005
stuur een email
Mijn stage bevalt goed. In de eerste paar weken ga ik leren wat de mensen hier allemaal doen en hoe het computernetwerk is opgebouwd. We zitten met zo'n vijftig mensen op de twintigste verdieping. Uitgerekend ik en de mensen op mij heen hebben het beste uitzicht: Harbour Bridge en de haven van Sydney cool . En de mensen hier zijn heel aardig en gaan heel collegiaal met me om.
En net als in Reims hebben ze hier ook Sushi. Goedkoop maar niet mijn favoriete voedsel. Het mag dan wel gezond zijn maar rolletjes met rauwe vis smaken mij niet echt. Maar er zijn zoveel verschillende soorten rolletjes dat er ook zeker wel lekkere tussen zitten.
Ik vind het 'op mezelf' wonen wel wennen. Je bent natuurlijk tijd kwijt met huishoudelijke karweitjes maar dat vind ik niet zo erg. Het is wel kl#$te dat iedereen zo laat opblijft. Ik heb mijn slaap wel nodig dus is het soms irritant dat je niet in slaap kunt komen.
Mathijs
Toegevoegd op: ma 14 mar 2005

Hoi Mathijs
Wederom een leuk verhaal geschreven, je kunt "daaronder"heel wat leren!!!
Strijk je onder 't eten, of eet je onder 't strijken..
En binnenkort Franse correspondentie? knipoogt dat zal nog niet meevallen, maar het spreken zul je snel leren, dat moet wel als je tussen de Franssen huist! Van ons allen de groetjes , jan, leen, sanne en de jongens.
Familie van Erp
Toegevoegd op: ma 14 mar 2005
stuur een email
nou mathijs... tu peux m'appeler pour les trucs ménagères et pour les avis en francais hum hum lacht

zo zie je maar. het is maar net waar je bij terecht komt, het is wel apart ja. ik vind het natuurlijk wel leuk dat je daar ook een beetje frans spreekt... dat leer je zo. Zeker als je zoveel franskes hebt om mee te oefenen, ik wou dat ik eens op bezoek kon vrolijk
en .. hoe is de sushi in sydney? beter als in reims?

bisous!
SuuzBekijk pagina: 1 2 | Volgende pagina »
Nederland
zo ma di wo do vr za
07:42
Sydney
zo ma di wo do vr za
15:42
Schema:
Australië - Maart 2005
Australië - April 2005
Australië - Mei 2005
Australië - Juni 2005
Australië - Juli 2005
Nieuw-Zeeland - Augustus 2005