De nodige adrenaline-ervaringen
geschreven op: zo 7 aug 2005.
127 keer gelezen.

Zorben, Freefall en Swoop. In Rotorua weten ze de backpackers/toeristen geld afhandig te maken.

Bij deze dank ik allen die mij via sms, email of via de website gefeliciteerd hebben. Ik ben nu in Hamilton waar ik vanavond overnacht. In het centrum was ik op zoek naar de bioscoop en ik ben al zoekende naar een telefooncel weer een internetcafé tegengekomen. Het valt dus reuze mee om in contact te blijven via de website.

Gisteren avond naar de Spa’s gereden en op de daarnaast gelegen camping overnacht. Heerlijk warm water, dat via een buizenstelsel door moeder natuur wordt verwarmd. Nieuw Zeeland heeft zo zijn aparte natuurverschijnselen. Het meer waaraan het stadje Taupo ligt bijvoorbeeld. Ontstaan na een vulkaanuitbarsting. Hetzelfde geldt voor het stadje Rotorua. Bekend voor het meer, de geisers en modderpoelen (en bijbehorende stank verdrietig). Daar heb ik vandaag niets van gezien. Mijn doel voor vandaag was “The Buried Village” (museum + watervallen) en het Agrodome attractiepark. Allemaal in de buurt van Rotorua. Dat was ongeveer een uurtje rijden. Maar de juiste afslag was moeilijk te vinden. Dus eerst nog een beetje op en neer moeten rijden voordat ik de juiste weg links in kon slaan. Bij het museum aangekomen had ik niet genoeg centjes dus toen moest ik weer terug om een pinautomaat te zoeken boos. Kostte me weer another 40 minuten. Maar goed, de omgeving was weer de moeite waard en ik heb weer een paar mooie foto’s geschoten. Daarna naar het Agrodome attractiepark voor een dosis adrenaline. Dit was beter te vinden en ik kwam eerst nog langs een Zorb-locatie. Een Zorb is een grote plastic bal die ze van een heuvel af laten rollen. In de bal zit een lege ruimte waarin water wordt gedaan. Daarna kun je zelf in de bal kruipen en begint de sensatie. De eerste paar meter sta je rechtop maar omdat je niets ziet verlies je vanzelf je evenwicht. Door de snelheid wordt je alle kanten opgeslingerd en heb je het gevoel in een “donkere” glijbaan te zitten.

Daarna dus even verderop naar Agrodome. Daar als eerste de extreme freefall gedaan. In het pak gehesen, even droog geoefend en daarna gewacht totdat de grote ventilator op toeren was gekomen. Zoals je op de foto’s kunt zien wordt je letterlijk de lucht in geblazen. Dat gaat best hard want je gezicht wordt behoorlijk vervormd.

Tweede attractie was de Swoop. In een speciaal harnas wordt je tot 40 meter omhoog gehesen. Daarna ontkoppel je jezelf en begin je aan een stukje vrije val. De constructie waaraan je hangt zorgt ervoor dat je in een schommelbeweging laag over de grond scheert. Ik had niet verwacht om dat stukje vrije val te maken dus in het begin stond ik doodsangsten uit. Later op de foto’s zag ik ook dat ik mijn handen strak tegen mijn borst had gehouden vrolijk. Na de vrije val beginnen de G-krachten te werken en voel je dat je aan de constructie hangt. Ik vond deze attractie zeker de moeite waard omdat het een stuk minder eng is dan Bungy jumpen. Nu ik weet hoe het gevoel is ga ik dat misschien ooit nog doen. Wie weet lacht

Tegen een uur of vier in de middag doorgereden naar Hamilton en nog een boete gekregen voor te hard rijden. Ik had op een inhaalstrook een vrachtwagen ingehaald en reed enkele minuten later netjes achter enkele auto’s. Op een gegeven moment kijk ik in de spiegel en zie een politieauto met de waarschuwinglampen aan. Ik was me van geen kwaad bewust en ga dus een beetje naar links om de politieauto ruimte te geven. Nu, hij haalde me niet in. Toen er geen tegenliggers waren kwam hij langszij en maande hij mij wel degelijk om te stoppen. Na gestopt te zijn wist hij mij te vertellen dat ik met 117 km/uur had ingehaald. Maximum snelheid is 100 km/u. Dat was dus een boete van 120 dollar boos. Onnodig maar wie ben ik om daar tegenin te gaan? Voor mij is veilig inhalen toch iets meer waard dan de maximum snelheid aanhouden. Meneer agent heeft dus een mooie rekening voor mij gemaakt en daarna mocht ik weer doorrijden. Achteraf ben ik ontzettend boos op die vent maar helaas ben ik niet degene gezegend met een grote mond. En met politie is het maar altijd de vraag of je jezelf er onder uit kunt lullen. Positieve ervaring is dat ik iets vaker in mijn spiegels ga kijken voor ander verkeer. Saillant detail is dat die politieauto natuurlijk minstens 120 km/u heeft moeten rijden want voordat ik de vrachtwagen inhaalde keek ik voor het laatst in mijn spiegels en was ie er nog niet.

Goed. Ik heb net een film gekeken (Mr en Ms Smith) en ga op zoek naar de camping die even buiten de stad moet liggen.

Nederland
zo ma di wo do vr za
07:50
Sydney
zo ma di wo do vr za
15:50
Schema:
Australië - Maart 2005
Australië - April 2005
Australië - Mei 2005
Australië - Juni 2005
Australië - Juli 2005
Nieuw-Zeeland - Augustus 2005