Sydney - Het Lowlands gevoel
geschreven op: zo 27 feb 2005.
127 keer gelezen.

Sydney is OK. De eerste twee dagen zijn alweer voorbij zonder dat je het in de gaten hebt. Het activiteitenprogramma van Australian Backpackers zorgt er voor dat je binnen een week leuke uitstapjes maakt en veel regelt. Gelukkig niet al te veel last van jetlag en alvast geproefd van de geweldige sfeer tijdens Tropfest.

Ik heb vanaf Hong Kong eindelijk een paar uurtjes kunnen slapen in het vliegtuig. Dat was eigenlijk ook niet zo gek na de vele uren zonder slaap die ik zo hard nodig had.

Aangekomen op Sydney Airport zijn we direct naar een uitkijkplek gegaan en hebben we een leuke groepsfoto gemaakt. Voor ieder eentje dus Berber en Brice hadden in iedere hand zo'n drie digitale camera's lacht. Daarna naar het hostel dat voor backpackersbegrippen luxe is. Omdat we vanaf een uur of twee vrije tijd hadden ben ik maar een gaan kijken naar het gebouw waar De Lage Landen zeteld. Niets aparts in een centrum waarin vele kantoorgebouwen zijn gebouwd maar wel met uitzicht op de haven en de Harbour Bridge!

De afstanden in Sydney vielen me nogal tegen. Je bent al snel een half uur onderweg. Ook is de stad niet voetgangersvriendelijk: voetgangerslichten springen pas na lange tijd op groen en er rijden veel te veel auto's. Voor het avondeten nog even een half uurtje de tijd genomen om mijn Hong Kong ervaring te typen en daarna lekker gegeten met de hele groep. Ik ken inmiddels alle mensen van naam vrolijk en vind dat we best een leuke groep hebben. Omdat ik, Annette, Jaap en Meike nog de stad in gingen was het toch nog laat geworden. Maar hoe geweldig: in het park midden in het centrum, 100.000 mensen die er een gezellig avond van maakten. Met als evenement Tropfest, een filmavond met filmpjes van maximaal vijf minuten. Helaas waren we wat laat en hebben we de prijsuitreiking gezien. Het lijkt veel op Lowlands: druk, veel leuke mensen, iedereen neemt zijn eigen spulletjes mee (wijn, bier, enz) en het blijft tot laat nog warm genoeg om zonder jas buiten te zijn.

Vandaag hebben we vanalles geregeld en dus heel veel moeten lopen verdrietig. Maar ja, op mijn visum na is het allemaal mooi geregeld en hebben we een lekkere zonnige dag achter de rug. Met zodadelijk een barbecue in het vooruitzicht belooft het weer een gezellige avond te worden.

Er zijn 5 reacties toegevoegd.
Op dit moment kunnen er geen reacties meer worden toegevoegd.


Toegevoegd op: di 1 mar 2005
stuur een email bezoek de webpagina
Nou dat klinkt zeker niet verkeerd allemaal mathijs!
Ik ben iig al flink jaloers dat ik wel in het koude nederland zit, maargoed ik mag in september weer weg he!!
Hoe gaat het met je visum regelen en de huisvestiging. Ik hoor het natuurlijk graag als je daar een adres hebt!
groetjes!
Suuz
Toegevoegd op: di 1 mar 2005
stuur een email
Ha die Mathijs,

Zaterdag hebben we het adres van jouw website gekregen van ons mam. Dus ik ben maar es snel gaan kijken. Ziet er erg mooi uit! Ben wel jaloers, ik zou ook wel weer een halfjaartje down under willen. Geniet er vooral van, want het vliegt voorbij kan ik je vertellen.
Doe de groeten aan de Ozzies en de Kiwi's!

Groetjes Yvonne van de Camp (& Rudolf de Jong) uit Kampen
Yvonne
Toegevoegd op: ma 28 feb 2005

Hey mathijs!
Je bent er al!!! En hoe. Ik hoorde vanmorgen van ons mam dat je 's avonds gebelt had. Ik lag net op bed verdrietig . Maar het gaat zo te horen prima met jou. Lekker weertje, leuke mensen, tropfest. Dadelijk kom ik ook.
Bij ons is het ook goed. Ons mam heeft al meteen behang voor jou kamer gehaald knipoogt
En ik heb een behoorlijk druk weekend gehad, voor de verandering. Drie verjaardagen, melting en dansles. Ik kan nu al de engelse wals, de chachacha en de quikstep!
He, als je tijd hebt moet je eens op www.vonhierenweier.tk kijken, das onze carnavalsvereniging.
Nou jij bent weer helemaal op de hoogte van ons eerste weekend zonder jou.
We bellen
kus
Marlies
Toegevoegd op: ma 28 feb 2005
stuur een email bezoek de webpagina
ha mathijs,

wat leuk om je hier tegen te komen!
onze dochter Lotje die in Londen woont is met haar vriend(een kiwi) nu op Aitutaki, een van de cook eilanden, zie http://matriki.com
Daar is geen telefoonbereik blijkbaar.
Het idee dat een relatief flink stuk van de familie zo ver weg zit... cool
ik hoor nog wel van tante zus of van je ouders wat je plannen daar precies gaan zijn.
veel sucses met je visumaanvraag (gaat wel lukken)en vooral veel plezier!
ron (dochter van tante liza)
ronvandecamp
Toegevoegd op: ma 28 feb 2005

Hoi, Mathijs.
Jongen wat heb jij het getroffen daar. De eerste dag meteen een Lowland-achtig feest in Sydney. Je loopt
een half jaar op ons voor inplaats van 10 uur.
Ik heb net de laatste nachtdienst achter de rug, dus ik kon als eerste je verhaal lezen. Gisteren hebben we Willem z'n verjaardag gevierd, het was een fijne avond.
Jammer dat je visum nog steeds niet in orde is, maar dat komt wel. Was Joep niet verbaasd dat je de eerste dag al op de stoep stond. Je hebt ons wel verbaasd dat je al een hele dag in Sydney was, hebben we voor niks gewacht!!!!!!

groeten
thuisfront
Nederland
zo ma di wo do vr za
07:36
Sydney
zo ma di wo do vr za
15:36
Schema:
Australië - Maart 2005
Australië - April 2005
Australië - Mei 2005
Australië - Juni 2005
Australië - Juli 2005
Nieuw-Zeeland - Augustus 2005