De laatste loodjes
geschreven op: za 23 jul 2005.
127 keer gelezen.

Het aftellen is voor mij begonnen. Met nog een weekje in Sydney te gaan komt Nieuw Zeeland in zicht.

Maar ook voor Melany, Laura en Jean-Pascal is Sydney bijna voorbij. Melany gaat werken in een stadje ten zuiden van Sydney, Laura gaat aan haar rondtocht door Australie beginnen en Jean-Pascal moet eerder stoppen met zijn stage omdat de enige beschikbare vlucht richting Parijs 22 Augustus is. Dus op het moment ben ik zoek naar een nieuwe huisgenoot. In het o-zo-populaire Traveller Contact Point heb een poster opgehangen en Laura heeft in de stad op verschillende plaatsen posters opgehangen. Tot nu toe nog geen succes maar al wel mensen over de vloer gehad die geinteresseerd waren. Probleem is namelijk dat ik voor vrijdag een huisgenoot moet hebben gevonden anders kan ik mijn borg voor ’t appartement niet op tijd terugkrijgen. En de borg is toch weer vier maal de wekelijkse huur en omgerekend zo’n 300 Euro en dat bedrag kan ik weer goed gebruiken om in Nieuw Zeeland rond te komen knipoogt.

Ik heb eigenlijk totaal geen zin om weg te gaan. Ik zou zo nog een half jaartje willen blijven lacht. Zeker nu temperaturen weer aangenaam worden (in ochtend en avond) en de dagen weer langer worden. Op ’t werk heb ik tijdens onze maandelijkse lunch al een beetje afscheid moeten nemen. Tijdens de gezamelijke lunch worden de laatste nieuwtjes verteld: de maandcijfers, collega van de maand en worden de nieuwe werknemers even bij naam genoemd/vertrekkende werknemers bedankt voor de inzet. Ik had dat niet verwacht en kreeg een rode kop verdrietig maar goed. De meeste mensen wisten ondertussen al dat ik binnenkort zou vertrekken omdat ik door mijn helpdesk functie haast iedereen wel een keertje heb moeten helpen. Door Steven is het initatief genomen om op de laatste vrijdag een afscheidsborrel te houden. Locatie zal het Belgisch biercafe zijn. Dat wordt weer genieten van een Kwakje denk ik zo cool. Ik denk dat er zo’n vijf a tien mensen meegaan. Het zal wel moeilijk zijn om afscheid te nemen omdat ik toch wel kan zeggen ik eigenlijk iedereen op het werk super aardig vind. Binnen het bedrijf zitten geen arrogante mensen, onvriendelijke collega’s of andere types die me irriteren. Ik zal dus zeker een groot aantal van hen missen. Zeker nu het dichter bij komt kan ik me moeilijk voorstellen om mensen waarmee ik iedere dag heb gewerkt, gelachen en gepraat te moeten verlaten en waarschijnlijk nooit meer terug zie.

Laura had me gevraagd of ik zin had om vrijdagavond mee te gaan stappen. Het zou voor haar afscheidsavondje zijn met verschillende vrienden, collega’s en huisgenoten. Ik heb me kapot gelachen. We waren maar met een kleine groep en al bij de tweede kroeg bleef ik over met vier meiden. En ondertussen deed de alcohol zijn werk en heb ik ervaren hoe de vrouwen op mannenjacht gingen. En dat ging puur op uiterlijk en fysieke middelen werden niet geschuwd om in contact te komen met. Mijn conclusie is dat vooral Engels vrouwen niet te beroerd zijn om af te stappen op een man. Het werd die avond een latertje met veel goede muziek, verschillende (chique) kroegen (persoonlijke favoriet was Bungalow 8) om uiteindelijk te belanden in een Ierse kroeg. Aldaar was het weer het ouderwetse gevoel van mensen die nergens niks om geven, goede sfeer en muziek en dronken mensen die niet in de weg lopen. Want eerder die avond waren in een hele foute tent geweest die minder goed was bevallen. Sletterige typjes, macho mannen en veelste populaire muziek. Gelukkig hadden we het daar snel gezien. Maar zoals gezegd was het laat geworden, heb ik de dag erop het zonlicht niet gezien en was het ’s avonds tijd voor het volgende afscheidsfeestje. Melany had Franse vrienden meegenomen. Ik zag het alweer gebeuren dat Laura en Geraldine dat niet konden waarderen omdat ze een film aan ’t bekijken waren vrolijk. Maar eerst gingen de gasten zwemmen dus het was nog even rustig in huis. Toen iedereen weer terug was gingen Laura en Geraldine al snel naar de slaapkamer. Ik had na mijn verblijf in bed nog geen slaap en bleef dus in de huiskamer zitten. Van de tien fransen waren er maar enkelen die fatsoenlijk Engels konden praten. En er werd sowieso weinig Engels gepraat. Ik heb geprobeerd om de gesprekken een beetje te volgen en heb enkele korte gesprekken in het Engels gehad. Ik was echt verbaasd over het niveau van de meeste Fransen. Sommigen waren al net zo lang in Sydney als ik maar wilden nog niet eens proberen om in het Engels te praten. Wat dat betreft is Jean-Pascal zo verkeerd nog niet. Hij heeft dan wel niet een mooie uitspraak maar hij kan zich ten minste fatsoenlijk uitdrukken. Maar goed, omgekeerd zou ik in Frankrijk me ook niet echt redden in het Frans. Alles wat ik die avond kon volgen waren gesprekken over het eten hier, enkele visa dingen maar voor de rest was ik het spoor bijster.

Laura en Geraldine zijn op het moment richting The Rocks om naar één of ander koffie festival te gaan dus ik denk dat ik hun voorbeeld volg aangezien het een heerlijke zondag is met aangename temperatuur en ik dit weekend nog niet veel buiten ben geweest.

Hoop volgende week alles hier afgerond te hebben en met een gerust gevoel richting Nieuw Zeeland te kunnen gaan. Nog genoeg te doen dus in mijn laatste dagen. Als ik tijd over heb zal ik zeker nog even een korte up-date op de website plaatsen omdat ik verwacht dat ik tijdens mijn tijd in Nieuw Zeeland vast niet genoeg tijd heb om regelmatig de site bij te werken.

Er is 1 reactie toegevoegd.
Op dit moment kunnen er geen reacties meer worden toegevoegd.


Toegevoegd op: ma 25 jul 2005

hey mathijs!
klinkt goed! het zit er in sydney al weer bijna op dus...
al helemaal klaar voor Nieuw-Zeeland, weet je al hoe je dat gaat doen? trein? camper?

Jenn wou trouwens nog wel weten waar die nederlandse friettent in Sydney zat.. ze is inmiddels echt verslaafd aan kroketten en kan er wel zoveel als 8 op één dag opeten. yuk!

nou suc6 met je laatste weekje en veel plezier in nieuw-zeeland (veel fotos maken!!)

groetjes!
suuz
Nederland
zo ma di wo do vr za
07:33
Sydney
zo ma di wo do vr za
15:33
Schema:
Australië - Maart 2005
Australië - April 2005
Australië - Mei 2005
Australië - Juni 2005
Australië - Juli 2005
Nieuw-Zeeland - Augustus 2005