Van A naar B
geschreven op: za 9 jul 2005.
127 keer gelezen.

Sydney is een enorme stad. Afstanden op de kaart lijken klein maar een halfuurtje lopen is niets aparts.

Ik heb dit weekend alvast rondgekeken voor een campervan in Nieuw Zeeland. Ik heb eens gekeken wat de voorwaarden zijn, welke minimumeisen ze stellen en of er al campervans beschikbaar zijn. Al met al is het terugbrengen van een campervan de beste optie om te reizen in Nieuw Zeeland. Omdat ik maar 20 dagen in Nieuw Zeeland ben heb ik niet de tijd om uitgebreid alles te bekijken. Zo’n campervan is ideaal omdat je zelf je tijdschema bepaald en ondertussen een groot gedeelte van het land kunt zien. Het zou erg gaaf zijn om in zo’n mobiel kampeergeval rond te rijden. Maar helaas heb ik tot nu toe nog niets gezien van een “relocation” van Christchurch naar Aukland. De lijst van campervans die teruggebracht moeten worden is beperkt en data zijn tot eind Juli verdrietig. Ik heb daarom een emailtje gestuurd met mijn gegevens en verwacht komende week in ieder geval te weten of er een kans is dat het hele campervan avontuur doorgaat.

Stel dat het niet doorgaat dan ga ik in ieder geval per trein van Zuid naar Noord (inclusief een Ferry oversteek). Lijkt me ook erg mooi en heb je gegarandeerd reisgezelschap. Nadeel is dat je niet de tijd hebt om op je gemak de toerischtische plekjes te bekijken. Wat ik zeker ga doen is zorgen voor goede muziek en genieten van de uitzichten. Van verschillende mensen heb ik absoluut mooie foto’s gezien en zoals foto’s nooit kunnen laten zien hoe het werkelijk is verwacht ik vele mooie dingen te zien cool.

Op zoek naar de mogelijkheid om CD’s te lenen ben ik afgelopen week terechtgekomen in de bibliotheek van Sydney. Recht tegenover Circular Quay gehuisvest in een gerenoveerd historisch gebouw. Meteen als je binnenkomt valt de glazen vloer op, waaronder een enorm schaalmodel van de stad is geplaatst. Geweldig! Ik vond het erg leuk dat ontdekt te hebben knipoogt. Gaf me ook eindelijk de kans om het centrum eens in perspectief te zien. Op een landkaart en in werkelijkheid is het namelijk moeilijk in te schatten welke gebouwen nu het hoogst zijn. Ook zie je dat die brug toch best lang is.

Ook was ik zeer onder de indruk van de inrichting van de bibliotheek (eerste en tweede verdieping) en het café (vijfde verdieping). Zeer smaakvol en modern vrolijk.

Ook smaakvol was het etentje op donderdagavond. Samen met Leanne, Justine en Reuben waren we uit eten geweest bij Wagamamas. Geweldige formule, mooi uitzicht en lekker eten. Ik heb weer een smaaksensatie ervaren door Sake (Japanse rijstwijn) te bestellen. Ook heb ik ervaren hoe het is om de wereld weer te zien in volle glorie. Ik heb echt een bril nodig boos. Hoewel ik dat al een tijdje wist was het nog steeds een Wooow gevoel toen ik Leanne’s bril op had gezet. Maar helaas wilde ze haar bril graag weer terug hebben anders had ik hem zeker gehouden lacht.

Alle informatie over de bomaanslagen in Londen zijn ook hier het nieuws van de dag. Laura kreeg een tekstberichtje van een vriendin die vertelde dat ze de televisie aan moest zetten. Ondanks het tijdverschil konden we live de toespraak van Tony Blair volgen en werden we precies op de hoogte gehouden van alle feiten. Omdat Laura en Geraldine allebij uit Londen komen was het allemaal nog een stukje erger. Laura probeerde natuurlijk haar familie in Engeland te bellen om te vragen of iedereen oke was. Maar omdat na zo’n aanslag iedereen probeert te bellen en omdat het mobiele netwerk prioriteit gaf aan de hulpdiensten was er bijna niet doorheen te komen. Pas na een uur proberen kreeg ze haar moeder aan de telefoon. Die had ondertussen al enkele vrienden van haar gebeld en wist te vertellen dat iedereen in orde was. Geraldine lag ziek op bed en wist wel van de aanslagen af maar kon zich er niet druk om maken. Ze ging er simpelweg vanuit dat niemand die ze kende getroffen zou zijn door de aanslag. Op televisie werden we door CNN op de hoogte gehouden en waren de laatste ontwikkelingen enkele uren lang op meerdere zenders te volgen. Ik had eerlijkgezegd niet verwacht dat Londen ooit nog doelwit zou worden van een bomaanslag. Maar gezien de vele ziekenwagens, hulpverleners en politie die binnen no-time op de been waren moet ik zeggen dat deze aanslag niet de absolute chaos of instabiele situatie teweegbracht.

Hier in Australie worden vragen gesteld over de nationale veiligheid. Australie heeft namelijk als één van de weinig landen soldaten ingezet om mee te vechten in Irak. Dat betekent dat organisaties als Al-Qaeda Australie als doelwit kunnen kiezen. En gezien het feit dat de beveiliging op de luchthavens slecht is moet het niet moeilijk zijn om een heleboel problemen te veroorzaken. Maar ik acht de kans klein dat zoiets gebeurd. Vergeleken met Nederland hoor je hier weinig over moslim-terrorisme en wonen er relatief weinig mensen met een Islamitische achtergrond in Australie.

Mijn concept stageverslag is door mijn docent bekeken. Zag er goed uit en hij had er geen opmerkingen over. Oftewel: vanwege tijdgebrek heeft hij het waarschijnlijk snel doorgekeken en gelooft hij het allemaal wel. Ben benieuwd wat hij na de vakantie te melden heeft knipoogt. Er van uitgaande dat het verslag goedgekeurd wordt ben ik echter nog steeds bezig met het afronden. Ik hoop toch eindelijk volgende week de definitieve versie af te hebben. Naast het verdere werk ga ik komende weken nog aan een opdracht beginnen om aanpassingen te maken in het programma waarmee de administratie van het floorplan wordt bijgehouden. Floorplan wil zeggen dat een dealer van bijvoorbeeld landbouwmachines een aantal tractors in de showroom heeft staan. De Lage Landen heeft deze tractors gefinanceerd en krijgt zodra een tractor verkocht is van de dealer via maandelijkse termijnen de aankoopsom terugbetaald. Ik zie er van de ene kant tegenop om zo tegen het einde nog aan een nieuwe opdracht te beginnen maar vind het wel een leuke uitdaging.

Nederland
zo ma di wo do vr za
07:05
Sydney
zo ma di wo do vr za
15:05
Schema:
Australië - Maart 2005
Australië - April 2005
Australië - Mei 2005
Australië - Juni 2005
Australië - Juli 2005
Nieuw-Zeeland - Augustus 2005