Hong Kong - Een vermoeiende start
geschreven op: vr 25 feb 2005.
127 keer gelezen.

De eerste keer met een jumbo-jet vliegen. Naar Hong Kong voor een tussenstop van een halve dag. Maar je vergist je al snel in de tijd. Als je uit het vliegtuig stapt -Op een tijdstip waarop je normaal naar bed gaat- wordt de klok vooruit gezet en zie je de stad langzaam tot leven komen.

Allereerst allemaal bedankt voor de leuke berichten, cadeautjes en vooral de foto's die ik de afgelopen week heb gekregen. Na zes maanden voorbereiden was de laatste week voor mij vooral eentje om iedereen nog een keer te spreken voordat ik Nederland ging verlaten. Ik ben dus blij dat ik nog uitgebruid afscheid heb kunnen nemen.

Het afscheid op Schiphol was natuurlijk minder leuk. Mijn ouders, broertje en zusje waren meegegaan om me uit te zwaaien. Toch ben heb ik er verder niet veel aan gedacht. Wie weet komt dat nog. Ik heb ondertussen nog genoeg te zien, beleven en doen.

Bij het inchecken vormde zich al snel een groep van backpackers die bij de groep van Australian Backpackers hoorden. Je herkent ze al van afstand: grote rugzak, onder de vijf-en-twintig en een beetje een avontuurlijke blik in de ogen. Niet bij iedereen hoor. Van de twaalf groepsleden zijn er ook enkele die nog geen plannen hebben maar pas in Sydney gaan beslissen wat ze precies gaan doen.

De vlucht naar Hong Kong duurde twaalf uur. Ik heb met Michael aan het raampje bij de vleugel gezeten. Veel gepraat, muziek geluisterd en helemaal niet geslapen verdrietig.

Allemaal waren we blij toen we in Hong Kong uit konden stappen. Van organisatie binnen de groep nog geen enkele sprake dus ging het niet van een leien dakje: verkeerde kant op gelopen, geen visumpapiertjes ingevuld en we hadden geen flauw idee waar de man was die ons op kwam halen.

Na een tijdje kwam hij uit het niets tevoorschijn, een kleine Chinese man die ons in het Engels uitleg gaf over de bedoeling van deze dag. Zonder die man zouden we volgens mij weinig hadden kunnen doen. Hij nam ons namelijk mee in een bus waarvan wij de bestemming niet wisten en die we ook niet konden begrijpen. Maar goed, na een ritje door een hypermodern stadsgedeelte (allemaal nieuwe wolkenkrabbers en nieuwe wegen) kwamen we terecht in een gebied wat al echt Chinees leek. Drukke straten, neon, vervallen appartementencomplexen, stank. Ik zou er niet kunnen leven.

De spullen gedropt bij een guesthouse waar de bedden voor ons klaar stonden. Bij een gezin dat hun huis had omgebouwd en hun centjes binnen kreeg door de beschikbare kamers te verhuren aan toeristen/backpackers. Ik had het idee dat niemand ooit ons guesthouse gevonden zou kunnen hebben. Het is me ook nog steeds een raadsel waarom Australian Backpackers met hun contacten heeft.

Omdat je dan toch in Hong Kong bent werd ons aangeraden om een bustrip te boeken. Dus wij met de groep van twaalf betaald en wachten. Onze gastvrouw, die geen Engels sprak, wist ons met pijn en moeite naar de bus te begeleiden. Gelukkig was onze gids een man die wel fatsoenlijk Engels sprak. Hij leidde ons langs een tempel, de uitkijkplek over de stad, een jewelery factory en een Chinese markt. Dus ik ben weer wat wijzer geworden over de stad en haar bewoners. Van de stad hebben we trouwens geen prachtig uitgezicht gehad. Bovenop de berg was het zo mistig dat je de gebouwen aan de overkant van de straat niet eens zag. De busreis was eigenlijk een grote afmatting. De meeste van onze groep hadden het helemaal gehad en staarden met een duffe blik uit de ogen naar buiten. Ik weet niet hoe ik er bij zat maar ik geloof dat ik vast niet vrolijk uit mijn ogen keek.

Toch al moe van de reis en dan nog eens door de stad heen met die bus. Maar goed, met het prettige vooruitzicht van nog eens tien uur vliegen, wens ik jullie alle goeds en ga ik binnen enkele dagen een verhaaltje schrijven over mijn eerste dagen in Sydney.

(dit verhaal is geschreven in Sydney, na weer een vermoeiende dag en een halfuurtje tijd dat ik vrij heb weten te maken om een internetcafe in te duiken knipoogt)

Er zijn 3 reacties toegevoegd.
Op dit moment kunnen er geen reacties meer worden toegevoegd.


Toegevoegd op: ma 28 feb 2005
stuur een email bezoek de webpagina
Hey Mathijs!

Goed dat je vlucht okay verlopen is! Sjah, hong kong....heb der nooit wat aangevonden vrolijk denk dat sydney al een mooier plaatje heeft. Vergeet niet de goedkope electronica cq. computerspullen te kopen hè vrolijk lekker profiteren van die hap cool . Leuk zo je site, zal em zeker in de gaten houden!

Groetjes en have fun!!
Laurens de Groot
Toegevoegd op: zo 27 feb 2005
stuur een email bezoek de webpagina
Zow, al een heel verhaal voor de eerste dag!
Fijn dat je heelhuids in Sidney bent aangekomen.
Je hebt een mooie site.
Suc6 met je stage, we zullen je hier wel missen op school!

Groetjes,
Harm Lourenssen
Toegevoegd op: zo 27 feb 2005

Ha Mathijs.

Ben je al in Sydney? Volgens ons schema hang je nog in de lucht! Hoe zit dat?
MIsschien hebben ze ons wel het verkeerde schema gegeven, want ons vertrouwen in Australian backpackers is flink gedaald. Jullie zomaar laten staan in zon vreemde stad.
Toch jammer dat je niet hebt geslapen en dus zo moe was, anders had je mooi naar de casino's van Hongkong gekunnen. Die gids zal ook wel hebben gedacht: Waarschijnlijk de enige keer dat ze ooit in HOngkong zullen zijn, en dan gaan ze een beetje duf uit het raam van een bus zitten kijken.
Dus hopelijk kun je wat slaap in Sydney inhalen, zodat je daar wel fit genoeg bent voor alle activiteiten.
Maar het is vooral te hopen dat je geen last hebt van de jetlag, vooral niet als je nog die heerlijke bbq voor de boeg hebt. Ze zulllen het denk ik niet kunnen waarderen als je daar de boel onder spouwt.

En met deze bemoedigende woorden zullen we maar afsluiten, en we kijken uit naar het volgende rapport over de blue mountains.

P.S.: vergeet je rugzak niet.
Thuisfront
Nederland
zo ma di wo do vr za
08:05
Sydney
zo ma di wo do vr za
16:05
Schema:
Australië - Maart 2005
Australië - April 2005
Australië - Mei 2005
Australië - Juni 2005
Australië - Juli 2005
Nieuw-Zeeland - Augustus 2005