Forenzen
geschreven op: za 28 mei 2005.
127 keer gelezen.

Op en neer naar je werk. Per bus, met de auto en carpoolen. In Sydney woont praktisch iedereen buiten de stad en worden er heel wat kilometers afgereisd.

Het met de bus naar ’t werk gaan breekt toch een beetje op. Vroeg opstaan en dan met de auto naar de bushalte. Toch zijn er veel mensen die in het centrum werken want al na een paar haltes zit de bus redelijk vol. Een uurtje later ben je de Harbour Bridge over en loop je in vijf minuten naar het werk. Je kunt je eigenlijk moeilijk voorstellen dat er zo rond half negen, negen uur ’s ochtends tientallen bussen de stad binnen rijden. Niet te vergeten de honderden auto’s. Vanuit kantoor kun je zien dat op de brug ’s ochtends vier rijen beschikbaar zijn voor inkomend verkeer en twee voor uitgaand verkeer. ’s Middags om vijf uur is het juist omgekeerd. Twee rijstroken inkomend verkeer en vier uitgaand. Efficiënt maar niet genoeg. Net als in Nederland sta je gegarandeerd in de file verdrietig.

Omdat Joep toch een grote fan is van Star Wars zijn we deze week de nieuwste film gaan kijken in de bioscoop. Ik ben geen sciene fiction fan dus Joep heeft vele malen aangedrongen dat het ik toch zeker één film moest kijken. De film is me uiteindelijk redelijk goed bevallen. De actiestukken zijn mooi in elkaar gezet en verder zijn er genoeg thema’s in de film verwerkt om ook niet science fiction liefhebbers tevreden te stellen.

De dag er op het vervolg (deel IV) van de film gekeken op televisie. De opvolger is echter gemaakt in de jaren tachtig! Omdat toen nog niet de technieken beschikbaar waren om alle special effects te maken is gekozen om eerst deel IV te maken. Het is dus een aansluitende versie met een ouderwets tintje. Iets minder leuk dan de zojuist uitgekomen versie.

In de stad hangen overal rode vlaggen die de CEBIT beurs aanprijzen. Dat was mij en Joep niet ontgaan. Op donderdagmiddag hebben we de tijd genomen om een rondje te lopen op een van de grotere technologiebeurzen in Australië. Van alles was er te zien: telefoneren via het internet, hardwarefabrikanten, softwarefabrikanten, draadloze apparaten en nog veel meer. Ik was positief over de stand van de technologie. Alles wat er zo’n beetje mogelijk is op technisch gebied kun je hier ook aanschaffen. Erg mooi vond ik de software van @Mail. Daarmee kan je via de webbrowser je email bekijken terwijl je toch de beschikking hebt over de uitgebreide mogelijkheden van een normale applicatie. Ook heb ik voor het eerst een robothond gezien. Je wilt bijna zo’n beestje aaien omdat hij net zo beweegt en reageert als een echte hond vrolijk. Deze kon trouwens voetballen. Erg grappig om te zien.

Dit weekend een beetje gestoeid met een laptop die niet meer naar behoren werkte. Enkele uren mee zitten klooien om te snappen welk @#$-programma zich had genesteld in het systeem. Het was een programmatje dat zich telkens opnieuw activeerde en er was gelukkig een speciaal stukje software dat het kon verwijderen. Weer iets geleerd knipoogt.

Zaterdag zijn Joep en ik weer richting noorden gereden. Dit keer naar een beurs voor terreinwagens en caravans. Zo’n vijftien caravans van binnen bekeken. Mooi spul maar het lijkt me toch behelpen. In ieder geval heb je redelijk veel luxe (TV, magnetron, koelkast). Voor rond reizen is dit de meest aantrekkelijke oplossing.

En zondag lekker uitgeslapen want het was weer nodig. Heerlijk ontbeten op het terras met een aangename temperatuur en de stilte om ons heen. Wat een verschil met een appartement midden in de stad!

Er zijn 4 reacties toegevoegd.
Op dit moment kunnen er geen reacties meer worden toegevoegd.


Toegevoegd op: ma 30 mei 2005

Nou die 30 graden zijn inmiddels weer wat achterhaald, het regent hier weer!!!
Ben benieuwd of je straks ook zo'n robothondje mee naar nederland brengt.
Paul Waijers
Toegevoegd op: zo 29 mei 2005

Weet je zeker dat het nog goed met je gaat? Stoeien met laptop's en robothonden aaien? knipoogt
Gerard.
Toegevoegd op: zo 29 mei 2005
stuur een email
>> En ga je nu serieus overwegen om een auto te gaan
>> huren om rond te trekken of zo? Ik snapte het niet
>> helemaal.

De interesse in auto's en caravans komt omdat Joep en Kim gaan rondreizen. Ze zijn zich dus aan 't informeren over auto, caravan en alles wat er nog meer bij komt kijken.
Maar ben eigenlijk niet van plan om rond te gaan trekken. Daarvoor wil ik eigenlijk nog een keertje terugkomen naar Australië cool.
Mathijs
Toegevoegd op: zo 29 mei 2005

Is het daar net zo'n lekker weer als hier (30gr)? En ga je nu serieus overwegen om een auto te gaan huren om rond te trekken of zo? Ik snapte het niet helemaal. Verder gaat alles zo te lezen helemaal goed. Ik ga donderdag naar Star Wars kijken, ben benieuwd. Hebben ze daar in Sidney ook veel culturele bijzonderheden, want het is nog niet zo oud daar denk ik. Ben benieuwd of je me na afloop wat interessante Australische kunstwerken kunt tippen of goede bands kunt laten horen. Hou je taai daarzo! cool
Tim
Nederland
zo ma di wo do vr za
08:27
Sydney
zo ma di wo do vr za
16:27
Schema:
Australië - Maart 2005
Australië - April 2005
Australië - Mei 2005
Australië - Juni 2005
Australië - Juli 2005
Nieuw-Zeeland - Augustus 2005