Logeren bij Joep
geschreven op: za 14 mei 2005.
127 keer gelezen.

Prachtige zonsondergang. Binnen 10 minuten is de zon achter de horizon verdwenen. In de stad krijg je de kans niet om het te zien dus het is de eerste keer dat ik het meemaak.

Ik heb tijdelijk een nieuw onderkomen. In Kenthurst, zo’n veertig kilometer van het centrum, logeer ik bij Joep en Kim. Kim is voor drie weken naar Nederland en nu mag ik bij Joep verblijven. Het is helemaal anders: geen huisgenoten, Nederlands praten, een kamer (en badkamer) voor mij alleen cool, en de mogelijkheid om de muziek op te zetten die ik zelf leuk vind. Ik heb het goed naar de zin. Heb ondertussen al enkele films gekeken en samen met Joep ben ik naar de markthallen geweest, op de computermarkt heb ik enkele spulletjes gekocht en ook heb ik de afgelopen dagen heerlijk uit kunnen slapen.

Met de honden is het geweldig om buiten te zijn en ze te laten spelen met een tennisbal. Bij het huis ligt een enorme tuin en je kunt de bal zo ver gooien als je wilt. Omdat het gebied redelijk hoog ligt heb je op sommige punten een prachtig uitzicht over de stad. Dan krijg je ook pas in de gaten hoe groot het is. Omdat er zoveel ruimte is staan de huizen hier wat verder van elkaar maar we hebben hier ook woonwijken gezien waar toch enorm veel mensen moeten wonen. Je woont hier echt niet verkeerd want er is overal groen. En wil je echt de natuur in dan is dat nooit ver weg.

Vorig weekend heb ik ook eens gekeken in mijn agenda en ik krijg het idee dat het al weer af begint te tellen. Nog tien weken stage en dan drie weken naar Nieuw Zeeland. Het gaat echt rap verdrietig. Na twee weken volop met de helpdesk bezig geweest te zijn begin ik nu de draad van mijn stageopdracht weer op te pakken. Ik heb nu het proces aardig in kaart gebracht en ga nu bekijken wat ik allemaal kan gaan meten en hoe ik dat kan gaan meten. En ik moet nog opschieten want inderdaad zit ik nu al op de helft van mijn stageperiode.

Ik ben donderdag naar de Fracture Factory geweest waar Roni Size een DJ-set had ondersteund door MC Dynamite. Reden dat ik er naar toe en geweest is dat Roni Size’s eerste plaat wordt gezien als één van de standaardwerken binnen het Drum&Bass genre. Hij heeft dus een enorme reputatie opgebouwd. De hele avond heb ik gedanst. Natuurlijk draaiden er meerdere DJ’s en op het laatst kwam Roni Size. Mijn plannen om redelijk op tijd naar huis te gaan zijn op niets uitgelopen lacht. De inrichting van de club vond ik erg goed. Je kon zien dat er de nodige aandacht aan besteed was. Om de dansvloer was er links en rechts een bar en achter waren er, iets hoger, relaxte zithoeken gemaakt. Op de eerste verdieping kon je vanaf een soort balkon naar de dansvloer kijken. Het mooie vond ik dat als je na een korte sanitaire stop je handen aan het wassen was, je door gaten in de muur naar beneden, naar het publiek en de DJ kon kijken. En toiletten waar je tegen een spiegel aan plast was een vreemde gewaarwording. Omdat het redelijk druk was moest je bij de bar toch wel enkele minuten wachten voor je drankje. Maar het barpersoneel was echt leuk om te zien want ze maakten van hun werk een show. Flessen drank opgooien, glazen over de handen laten rollen en het razendsnel openen van een flesje bier behoorden tot de standaard-werkwijze van deze mannen.

De vrijdag was dus een duffe dag met een slechte start. Mijn huisgenoten waren helaas zo vriendelijk geweest om mijn weekendtas met kleren/toiletspullen te verstoppen. Ik had de avond ervoor al een vermoeden en dat bleek dus uitgekomen. Maar mij krijgen ze niet gek dus na een zoektocht door ons appartement verzocht ik toch vriendelijk om de tas tevoorschijn te toveren. Helaas was mij ontgaan dat iemand de tas onder de dekens had verstopt. Dezelfde dekens waaronder ik tien minuten eerder nog heerlijk lag te slapen vrolijk.

Na het werk met de bus naar Round Corner waar Joep me met de auto ophaalde. Lekker vroeg naar bed en natuurlijk uitslapen! Zaterdag heb ik de tijd genomen om de (leen)laptop in te richten om vanuit huis te kunnen werken. Joep was die avond uitgenodigd voor een barbecue bij Edwin en Sylvie. Edwin is een vriend van Joep en woont dicht in de buurt. Edwin was die avond gastheer voor twee mensen van Rabobank die waren overgevlogen voor werk. Ik had weer het geluk om mee te mogen. Ik vond het een zeer geslaagde avond want ik heb nieuwe mensen ontmoet die bezig zijn met een zeer interessant project en hele leuke gesprekken gehoord.

Er zijn 2 reacties toegevoegd.
Op dit moment kunnen er geen reacties meer worden toegevoegd.


Toegevoegd op: di 17 mei 2005
stuur een email bezoek de webpagina
Hey Mathijs,

Roni Size is cool!
Verder lijk je het nog steeds naar je zin te hebben.
Arjan en ik zijn ook druk bezig met de voorbereiding.
Misschien iets voor jou om af te maken? knipoogt

groetjes,
Harm
Toegevoegd op: zo 15 mei 2005

Ha kerel je bent aardig aan het netwerken geslagen, dat is het begin van alles. Ga zo door. Ik heb straks Arjan v V ook nog gezien bij het afscheid voor Barcelona. Die gaat naar Brazilie, dus die zal wel winnen met de mooiste (stage)fotos.
megenaar
Nederland
zo ma di wo do vr za
08:02
Sydney
zo ma di wo do vr za
16:02
Schema:
Australië - Maart 2005
Australië - April 2005
Australië - Mei 2005
Australië - Juni 2005
Australië - Juli 2005
Nieuw-Zeeland - Augustus 2005