Het geld moet wel rollen
geschreven op: vr 1 apr 2005.
127 keer gelezen.

Ik heb deze maand de pinautomaat al vaak moeten gebruiken. Maar ik heb nog wel geld. Enkele huisgenoten leven week tot week van hun zelfverdiende geld. Ik heb het zo slecht nog niet...

Drie weken stage heb ik er nu op zitten. Deze week begonnen met het Plan van Aanpak. Ik heb een beetje rondgeneusd op de webpagina's van de vendors, de partners van De Lage Landen. Van wat ik al wist een mooi Plan van Aanpak gemaakt. In het Engels wel te verstaan, met het online-woordenboek erbij. Joep heeft me commentaar gegeven en me nog een paar dingen uitgelegd. Daarna weer wijzigingen aanbrengen en zo gaat de tijd snel voorbij. Ook ben ik begonnen aan het eindverslag dat straks de basis zal zijn voor de beoordeling van de stage. Dingen als het bedrijf en de opdracht heb ik al beschreven. Ik heb dus veel getypt en achter de computer gezeten en wil eigenlijk het liefste beginnen aan de opdracht zelf. Maar eerst de papierwinkel op orde hebben!

Ik heb thuis kennisgemaakt met Alini, één de nieuwe huisgenoten. Zij loopt ook stage en werkt veel met de computer. Omdat ze in Brazilie een technische studie volgt (Elektrotechniek) leert ze elke dag wel iets nieuws bij het bedrijf. Ze helpt in ieder geval de computerafdeling met het dagelijkse werk zodat de gebruikers vooruit kunnen. Alini heeft haar stage geregeld bij Australian Internships, een bedrijf dat ik ook ben tegengekomen maar veel te duur vond. Plus het feit dat je maar moet afwachten waar je terecht komt. Alini had in eerste instantie ook een stageplek toegewezen gekregen bij een klein bedrijf waar het werk haar niet echt aanstond. Ze had dit aangegeven en toen heeft Australian Internships haar binnen vier weken haar huidige stageplek aangeboden.

Jean Pascal, ja alweer een franse huisgenoot vrolijk , loopt ook stage in Sydney. 's Ochtens zijn er dus al drie mensen die vroeg op moeten verdrietig. Hij werkt bij een frans bedrijf dat nieuwkomers uit het buitenland (Frankrijk) hier helpt met het opzetten van een bedrijf. Je kunt je voorstellen dat de belastingregels, loonovereenkomsten, contracten, enz allemaal anders zijn dan in Europa. Jean Pascal is voor verschillende bedrijven bezig met het opstellen van bedrijfsplannen. Hij doet in Lyon een studie International Business en Management.

Natuurlijk ook gevraagd hoe ze het visum geregeld hadden. In beide gevallen had het bedrijf dat voor hun gedaan. Het heeft zo zijn voordelen als je niet alles zelf hoeft te regelen.

Mijn eigen financien heb ik vandaag eens bekeken. In de afgelopen maand zo'n 1300 Euro opgemaakt cool. Dat zijn nog eens bedragen als stagair zonder inkomen. Maar heel veel bedragen zijn (gelukkig) eenmalig. De borg, Cockatoo Island, huur die ik heb voorgeschoten. Ik heb op het moment zo'n driehonderd Euro te besteden per maand. Als ik een beetje op de centen let moet ik daar van rond kunnen komen. Meeste geld besteed ik hier aan eten en drinken. Dat is zo'n 250 Euro per maand. Ook de huur kost heel wat maar dat wordt vergoed door mijn stagebedrijf lacht. Verder besteed ik mijn geld hier aan huishoudelijk spulletjes, uitgaan en internetten.

Ik heb deze week de kans gehad om de buurt en de winkels in de stad te verkennen. In Pyrmont een blokje om gelopen. Blijkt dat in de buurt nog toch nog enkele restaurantjes en winkeltjes zitten. Het is een wijk met veel redelijk nieuwe appartementencomplexen. Aan de kant van de haven nog enkele grasveldjes (met barbecue) en aan de kant van Darling Harbour een casino. In het centrum de zaterdagmiddag rondgestruind in de warenhuizen. Veel is precies hetzelfde als in Nederland. Veel Philips en Sony. Dezelfde kledingmerken zoals bijv Levi's, Tommy Hilfiger, Dolce & Gabbana en Esprit. Natuurlijk zijn hier de surf en sportieve merken sterk vertegenwoordigd. Wat opvalt is dat de andere merken hier goedkoop zijn. Zo betaal je bijna de helft minder voor je kleding.

Maar het is 'saturday night' en alweer donker aan 't worden. Tijd om naar huis te gaan en van het weekend te genieten!

Er zijn 2 reacties toegevoegd.
Op dit moment kunnen er geen reacties meer worden toegevoegd.


Toegevoegd op: do 7 apr 2005

Ach of je die 1300 euro nou aan eerste levensbehoeften of donker bier uitgeeft maakt verder ook niet veel uit he knipoogt

Veel prezier met je nieuwe huisgenoten en de groetjes vanuit Oss he

Groetjes,
Bufo
Toegevoegd op: do 7 apr 2005

Hoi Mathijs,

Leuk om al die verhalen van jou te lezen. Wat gaat de tijd snel hè. Alweer 7 april. Je hebt het goed naar je zin zo te lezen. Kom je nog wel terug knipoogt (grapje). Ik heb vorige week je moeder nog gesproken. Op het werk gaat alles als vanouds. Geniet zoveel mogelijk en hartelijke groeten van,

Fieny
Fieny
Nederland
zo ma di wo do vr za
06:44
Sydney
zo ma di wo do vr za
14:44
Schema:
Australië - Maart 2005
Australië - April 2005
Australië - Mei 2005
Australië - Juni 2005
Australië - Juli 2005
Nieuw-Zeeland - Augustus 2005